3 out of the 4 « Hot Wines » from the Wine Spectator Insider are from Alsace !

wine spectator hot wines 2011

We all like to read the news on wine in the family, news from all around the world, but with a special zoom on Alsace, of course !

I was looking at the Trimbach time line on twitter when I saw Mr Tim Fish’s (Wine Spectator) tweet about the Insider Wine Spectator of March 2011 and a potential Trimbach in it !

I rushed on the Wine Spectator website and discovered the 94 points for our Clos Ste Hune 2005. Thank you Alison Napjus. We feel very honored that our new release is in the 4 « Hot Wines » list! Moreover, 3 out of those 4 « Hot Wines » are Rieslings from Alsace!  Isn’t this amazing and fantastic?

Last February, several Alsace producers and also the Trimbach winery (around 30 wineries in total !) went to Scandinavian Monopolies to the Alsace Mini-expositions days: one in Sweden first, one in Finland and one in Norway. I believe that the general conclusion of everybody coming on those days was that Alsace has really improved those past years and continues to produce more and more astonishing wines ! The multiplicity of soils, the beautiful terroir of Alsace spoke for itself during 3 days, in different styles… Beautiful diversity !

Alsace wines are fa-bu-lous !

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Nous nous intéressons tous aux nouvelles du vin en provenance du monde entier dans la famille, mais avec un zoom particulier sur les vins d’Alsace évidement !

Je regardais la timeline du twitter Trimbach quand j’ai été attirée par un tweet de Mr Tim Fish (Wine Spectator) concernant le Wine Spectator Insider de Mars et, visiblement, un vin Trimbach!

Je me suis connectée sur le site du Wine Spectaror et j’y ai découvert 94 points pour notre Riesling 2005 Clos Ste Hune. Merci Alison Napjus. Quel honneur de voir que notre vin est inclus dans les 4 « Hot Wines »! De plus, 3 sur 4 des vins listés dans les « Hot Wines » sont des Rieslings d’Alsace! Est-ce que ce n’est pas incroyable et fantastique ?

En février dernier, une bonne trentaine de procucteurs de vins d’Alsace ainsi que la Maison Trimbach ce sont rendus en Scandinavie pour participer aux minies-expositions Alsace: la première en Suède, la seconde en Finlande et pour finir en Norvège. Je crois que l’impression générale qui se dégage de ces 3 journées est simple: l’Alsace a beaucoup progressé et continue de produire des vins épatants ! La multiplicité des sols, le superbe terroir d’Alsace a parlé pour lui même pendant 3 jours, dans des styles différents… Quelle belle diversité !

Les vins d’Alsace sont fa-bu-leux !

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